נבטים בטבע
בדרך כלל מלאה הארץ בנובמבר בנבטים (שלא לומר פרחים). עלים קטנים וירוקים מופיעים מבעד לעשבים היבשים המכסים את האדמה החומה. הזרעים שהיו טמונים בקרקע במשך הקיץ נענים למי הגשם המרטיבים את הקרקע, ואנרגיית החיים שבהם מתעוררת. הזרע משחרר את האנזימים הטמונים בתוכו, הכוח הטמון בתוכו מתפרץ החוצה. תחילה יופיע זנבון קצר, אחר יגדל הזנבון ויופיעו עלה או שתיים (תלוי בסוג הצמח). מכאן ממשיך התהליך – מופיעים עוד עלים, אחר כך פרחים, ולבסוף יופיעו זרעים שיפלו לבסוף לקרקע, יטמנו בה וישובו לנבוט ולצמוח בשנה הבאה.
טעם של פעם
הנבטה במסננת |
עצות מעשיות
הנבטה בצנצנת |
עם מה ננביט
לצורך ההנבטה ניתן לקנות מתקן מיוחד המיועד לכך – אך בהחלט ניתן גם להשתמש בכלים קיימים. אני לרוב מנביט בתוך מסננת, אותה אני מקפיד לכסות במגבת. אפשרות אחרת היא לקחת צנצנת ולשים בד חיתול על הפתח (מוחזק ע"י גומי), כאשר הצנצנת הפוכה. ממלאים את הצנצנת במים, ומנקזים אותם החוצה דרך הבד.
פינת המתכון: קרקר חי מונבט.
אחד המתכונים האהובים עלי, מבוסס על מתכון של ראסל ג'יימס. יש אינספור אפשרויות להוסיף תוספות והפתעות לתוך המתכון – שווה להפעיל את הדמיון ולנסות.
רכיבים:
2 כוסות זרעי כוסמת מונבטים (יש להשתמש רק בזרעים הבהירים, שלא עברו קליה)
½ כיס שמן זית
1 קישוא, קצוץ גס
1 תפוח ירוק חמוץ (גראני סמיט) קצוץ גס (ללא הגרעינים)
1 אבוקדו קצוץ גס
1 בצל, קצוץ גס
1 כוס עגבניות מיובשות שמש, קצוצות (להשרות קודם שעתיים במים)
2 כפות מיץ לימון
¼ כוס כוסברה.
¼ כוס אגוזי מלך (מומלץ להשרות שעתיים)
מלח (רצוי מלח אטלנטי)
פלפל (רצוי גרוס טרי)
קרקר חי |
1 כוס זרעי פשתן טחונים (עדיף טחון טרי)
הכנה
שמים את כל המרכיבים למעט זרעי הפשתן הטחונים במעבד מזון, ומפעילים עד קבלת מרקם אחיד (רצוי לא אחיד מדי). טועמים, ומתקנים התיבול בהתאם לצורך.
מוסיפים את הפשתן הטחון ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת.
משמנים תבנית, ויוצקים שכבה דקה של הממרח (בערך ½ עד 1 ס"מ).
שמים במאדה לכ 8 שעות, עד קבלת קרקרים. במקום מאדה, ניתן להשתמש בתנור רגיל, בטמפרטורה הכי נמוכה, כאשר הדלת נשארת מעט פתוחה (אני מכניס מגבת רטובה בתור חריץ).
מוציאים כאשר קיבלנו מרקם של קרקר (זהירות לא לייבש יותר מדי!)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה